Mogelijke valkuilen van een single

Ben jij single en verlang je naar een liefdevolle relatie? Een eerste belangrijk aspect is het helder hebben wat je zoekt in een relatie en in jouw ideale partner. Wist je dat dit ook valkuilen heeft? Lees over deze mogelijke valkuilen.

Ben jij single en verlang je naar een liefdevolle relatie? Na het hebben van een duidelijk beeld van wat jij wenst in een relatie en in jouw ideale partner is het ook essentieel rekening te houden met een vijftal mogelijke valkuilen:

  1. Te kritisch zijn

Naarmate je ouder wordt, word je soms kritischer. Misschien zijn al jouw vorige relaties keer op keer uitgelopen op een teleurstelling. Of misschien voldeed jouw vorige partner niet aan jouw wensen en waarden. Als je te kritisch bent, koester je onrealistische verwachtingen met betrekking tot de liefdesrelatie en/of heb je zulke hoge eisen ten aanzien van een partner, dat zowat niemand aan jouw eisen kan voldoen.

  1. Blijven hangen in het verleden

Een tweede valkuil is blijven hangen in het verleden, door het niet kunnen loslaten van eerdere liefdeservaringen, zowel de mooie als de nare. De beelden uit het verleden vertekenen jouw huidige visie op de liefde. Hiermee belemmer je jezelf om een frisse start te maken op liefdesgebied.

  1. Te snel een nieuwe relatie aangaan

Na een relatiebreuk kun je geneigd zijn snel een nieuwe relatie aan te gaan. Maar hierdoor neem je onvoldoende de tijd om te herstellen van, te reflecteren op, en te leren van de oude relatie. Het gevolg is dat oude patronen zich herhalen in de nieuwe relatie.

  1. Een cynische kijk op de liefde hebben

Door teleurstellingen in de liefde kun je een cynische kijk op de liefde hebben. Hoewel je hunkert naar een maatje om je leven mee te delen, zijn je hart en hoofd zijn in conflict met elkaar. Je hart verlangt naar een liefdevolle relatie, maar je cynische gedachten over de liefde werken het aangaan en onderhouden van een liefdesrelatie tegen.

  1. Vergelijken van een nieuwe liefde met een verloren geliefde

Een vijfde valkuil is het idealiseren van een vorige partner. De vorige partner is voor jou nog steeds dé ideale partner is: de liefde van jouw leven. Iedere nieuwe (potentiële) liefde die op je pad komt, vergelijk je met hem/haar. Dit belemmert je om opnieuw ware liefde te vinden, want niemand kan in de schoenen van een ander stappen.

Herken je één of meerdere valkuilen en wil je ware liefde aantrekken? Dan is Liefdestherapie hoogstwaarschijnlijk iets voor jou. Door liefdestherapie leer je jezelf beter kennen, heel je wonden, versterk je relatievaardigheden en ben je in staat om liefde te ontvangen en te geven.

Wil je meer liefde in je leven ervaren? Of je relatie verbeteren of verdiepen? Ik help je graag. Neem contact op.