Over Ivete

Liefdes- en relatietherapeut
Ik word blij van een goed gesprek over de liefde en relaties.

Mijn verhaal en het waarom ik doe wat ik doe

Welkom op mijn website!

Mijn naam is Ivete Brito Silva, en ik ben liefdes- en relatietherapeut. Net zoals in de heldenreis, waar avonturiers hun bestemming vinden, heb ik mijn eigen reis door liefde en relaties gemaakt. Laat me je mijn verhaal vertellen.

Een Keerpunt op Oudejaarsavond 2011

Op Oudejaarsavond 2011, op mijn drieënveertigste, bevond ik me op een keerpunt in mijn leven. De spanning tussen Raymi, de vader van mijn kinderen, en mij was bijna tastbaar. We besloten om nader tot elkaar te komen door samen te lunchen in de stad. Tijdens dat samenzijn, met hoop en vrees in mijn hart, besloten we dat we onze relatie nieuw leven wilden inblazen in het nieuwe jaar. Dit gesprek voelde anders, want ik verlangde naar echte verandering, geen loze beloften.

Het Onvoorstelbare Gebeurt

Op de terugweg naar huis zag ik het licht, maar het ondenkbare gebeurde. Raymi deed iets wat hij had beloofd nooit meer te doen, en dat veranderde alles. Mijn besluit was genomen: “Ik wil scheiden. Het leven is te kostbaar om ongelukkig in een relatie te blijven.” Het was tijd om bewust te kiezen voor mijn eigen geluk. Ik streefde naar liefde, vreugde en mentale, fysieke en emotionele gezondheid. Ik droomde van een relatie vol vrijheid, gelijkwaardigheid en geluk.

Mijn Helingsproces en de Geboorte van een Methode

Mijn reis als single vrouw begon, en ik besefte niet dat mijn droomman en droomrelatie werkelijkheid zouden worden. Ik maakte mijn helingsproces als een prioriteit. Tijdens mijn helingsproces ontdekte ik het belang van zelfkennis en bewustzijn in relaties. Ik zag koppels worstelen en relaties mislukken omdat tijdige hulp en begeleiding ontbraken. Dit leidde tot mijn Liefdesmotto, “Ken jezelf, begrijp de ander,” en mijn model, de Relatiecyclus met de 9 fasen van de liefdesrelatie, dat ik heb gebundeld in de Liefdesgeluk Methode. Deze kennis en ervaring deel ik in mijn eerste boek, “Ken Jezelf, Begrijp de Ander – Het Geheim van een Liefdevolle Relatie.”

Jouw Pad naar Liefdesgeluk

Mijn passie is om jou te helpen op jouw pad naar meer liefde en geluk in jezelf en in je relatie. Mijn belofte is dat de Liefdesgeluk Methode de meest efficiënte manier is om van een relatie vol frustraties, afstand en ruzies te evolueren naar een relatie vol liefde, begrip en verbinding. Hierdoor kun je meer tijd en energie overhouden voor de leuke aspecten van je relatie, zonder de noodzaak om uit elkaar te gaan om geluk te vinden.

Klaar voor een Nieuwe Wending in Jouw Liefdesverhaal?

Ben je klaar voor een nieuwe wending in jouw liefdesverhaal? En ben je benieuwd hoe ik je kan helpen? Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we kunnen bespreken hoe de Liefdesgeluk methode jouw relatie kan transformeren. Ik help je bouwen aan de liefdevolle relatie die je verdient zodat je met je geliefde een toekomst tegemoet gaat vol liefde, begrip en verbinding.

Ik word blij van een goed gesprek over de liefde en relaties.

Dit komt voort uit mijn fascinatie voor menselijk gedrag. Ik ben van jongs af aan geïnteresseerd in de drijfveren van mensen. En ik heb een intrinsieke motivatie om mensen te helpen bij hun ontwikkeling.

Niet gek dat ik na mijn lerarenopleiding zowel een coachingsopleiding als een opleiding tot therapeut heb gevolgd. Ik ben een gecertificeerd Polyenergetisch therapeut en Enneagram coach.

Met veel plezier heb ik een aantal jaar als trainer en coach bij de gemeente Amsterdam gewerkt. In die tijd kwamen veel collega’s bij mij met werkgerelateerde vraagstukken én hun relatieproblemen.

De relatieproblemen beïnvloedde hun werk. Omdat ik als coach aan de slag ga met wat zich aandient, besloot ik hen integraal te coachen: als persoon met liefdesproblemen én als werknemer. Toen ik de positieve resultaten van mijn aanpak zag, groeide mijn wens mij te specialiseren in relatietherapie.

De kennis en ervaring die ik als Polyenergetisch therapeut en Enneagram coach heb opgedaan, gebruik ik in mijn werk als liefdes- en relatietherapeut.

Polyenergetische therapie

Als polyenergetisch therapeut werk ik holistisch en houd ik rekening met zowel het lichamelijke, emotionele, mentale als spirituele vlak. Ik werk vanuit de visie dat ieder individu de regisseur van zijn eigen leven is. En dat ieder individu een bron van wijsheid is. Polyenergetische therapie helpt je deze innerlijke wijsheid en levenskracht aan het licht te brengen, activeert het zelfhelend vermogen en leert je – als je ervoor openstaat – innerlijke blokkades te ontdekken en op te lossen.

Enneagram coaching

Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier? Deze vraag staat centraal in het Enneagram. Het Enneagram is een model voor zelfontdekking op basis van 9 persoonlijkheidstypen. Per type worden eigenschappen, talenten en valkuilen beschreven. Zie het als dé GPS van persoonlijkheidstypen waarbij jij jezelf en anderen beter leert kennen. Het Enneagram is een krachtige tool om persoonlijke effectiviteit te vergroten en relaties te verbeteren. Op basis van het Enneagram heb ik mijn liefdesmotto ‘Ken Jezelf, Begrijp de Ander’ ontwikkeld en het bijbehorende model ‘De Relatie Cyclus’. Hiermee help ik singles en koppels meer liefde in hun leven te ervaren en hun liefdesrelatie te verbeteren en/of te verdiepen.

Mijn missie als liefdes- en relatietherapeut

Als liefdes- en relatietherapeut draag ik bij aan meer begrip, compassie, harmonie, geluk en liefde in het leven van mensen. Dat is mijn bijdrage aan een mooiere wereld.

Ik werk vanuit de volgende vijf kernwaarden:

(Zelf)Empathie
Ik pleit ervoor dat we in onze maatschappij meer oog hebben voor onze eigen innerlijke wereld en die van de ander. Tijdens onze sessies krijg je inzicht in de patronen die het hebben van (zelf)empathie belemmeren.

Compassie
Ik doe mijn best om met een open mind door het leven te gaan. Geen oordeel te vellen over een ander. En ieder mens te accepteer voor wie die is.

Resultaatgerichtheid
Als liefdes- en relatietherapeut span ik mij in een duurzame verandering teweeg te brengen in het liefdesleven van mijn cliënten. Hiervoor dienen mijn cliënten open te staan voor een innerlijke transformatie.

Humor
Er is altijd tijd om te lachen en plezier te maken. Ook tijdens liefdes- en relatietherapie.

Praktisch toepasbaar
Liefdes- en relatietherapie is niet alleen luisteren en praten. De meest waardevolle liefdeslessen leer je door dagelijks lief te hebben. Daarom krijgen mijn cliënten opdrachten mee naar huis. Oefenen ze in de praktijk. En moedig ik ze aan te blijven oefenen in het liefhebben.

Wil je meer liefde in je leven ervaren? Of je relatie verbeteren of verdiepen? Ik help je graag. Neem contact op.