Relatietherapie

Wat relatietherapie voor je kan doen

In relatietherapie leren jullie elkaar beter kennen en begrijpen en gaan jullie de relatie verder vormgeven op basis van de gemeenschappelijk verlangens.

herken jij dit?

Je komt uit je werk, de één gaat koken, de ander zet de tv aan of gaat iets voor zichzelf doen om bij te komen van de dag. Met een bord op schoot zit je op de bank, je hebt elkaar niets te zeggen. Je hebt eindelijk tijd voor leuke dingen maar je bent bang dat jullie weer ruzie krijgen. Je hebt een date night gepland en denkt ‘oh mijn God als we maar geen ruzie krijgen.’

Je eet samen maar echte gesprekken zijn er niet. Aan het eind van de avond ben je zo moe dat je op de bank, voor de tv, in slaap valt en daarna opstaat om naar bed te gaan. En weer is een dag voorbij. Je bent moe, leeg, gefrustreerd, boos, teleurgesteld, verdrietig want waar is de echte quality tijd samen? Waar is de verbinding, het plezier en de passie gebleven?

Stel dat het anders is?

Hoe fijn zou het zijn dat je niet kan wachten om thuis te komen en je geliefde begroet je met een kus. Je komt uit je werk, jullie bedenken samen wat je gaat koken, jullie koken lekker samen en maken daar een mooi moment van. Je hebt een date night gepland, je kijkt hier ontzettend naar uit, je hebt echt diepgaande gesprekken. Je vraagt hoe elkaars dag is geweest, je bent echt benieuwd hoe het met de ander gaat. Je praat met elkaar zonder bang te zijn dat je veroordeeld wordt of dat kritiek op geleverd word. Misschien ga je daarna alsnog een film kijken maar dan iets waar je samen voor kiest en wat je samen gaat kijken of je gaat bijvoorbeeld samen een wandeling maken. Je gaat vol voldoening naar bed en kijkt uit naar de intimiteit en passie die je samen beleeft nog voor het slapen gaan.

DE LIEFDESGELUK METHODE

Elk koppel heeft andere uitdagingen en behoeftes. Er is dus geen one size fits al methode. Ik ben liefdes-en relatietherapeut met meer dan 15 jaar ervaring en ik leer je jouw unieke vorm van communiceren en persoonlijkheidstype herkennen. Daarmee weet je waar je tegenaan loopt, wat je belemmeringen zijn en hoe je dat kan omzetten in een positieve manier van communiceren zodat je mooiere gesprekken hebt, minder ruzies en vaker ruimte voor samen leuke dingen doen.

Wil je van overleven in je relatie naar samen leven en genieten in je relatie? Goed nieuws! Dat kan volgens de Liefdesgeluk methode.

De liefdesgeluk methode is de meest efficiënte manier om als koppel van een relatie met frustraties, emotionele afstand, ruzies en irritaties te gaan naar een relatie vol (zelf)liefde, begrip en verbinding te gaan. Zodat je in de relatie gezien, gehoord, gewaardeerd en gesteund voelt waardoor je meer tijd en energie overhoudt voor de leuke dingen in jullie relatie. En weer van elkaar kan genieten zonder dat je uit elkaar moet gaan om het geluk te vinden, wat je eigenlijk niet wil.

De liefde is niet dat men naar elkaar kijkt, maar dat men samen in dezelfde richting kijkt.’ De kleine Prins

Wat zijn de fasen waar je door gaat?

Relatietherapie voor koppels

In relatietherapie staat het herstellen van de verbinding met jezelf en met je geliefde centraal. Alleen of samen met je geliefde ga je op een emotionele en spirituele reis door jouw en jullie liefdesverhaal. Jullie onderzoeken de oorsprong van de huidige relatiedynamieken en leren hoe jullie ongezonde dynamieken kunnen transformeren in gezonde.

Waarom is relatietherapie waardevol?

In welke relatiefase jullie je ook bevinden, relatietherapie kan helpen om jullie relatie te versterken of te verdiepen. Soms ben je stapelgek op elkaar, maar toch loopt de relatie niet soepeltjes. Relatietherapie kan helpen elkaars karakter, behoeften en verlangens beter te begrijpen, waardoor jullie nader tot elkaar komen in plaats van dat jullie van elkaar wegdrijven.

Wanneer je wat langer in een relatie bent, kan de sprankeling op een gegeven moment uit de relatie verdwijnen. Bepaalde hardnekkige relatiepatronen kunnen de boosdoener zijn. Als het jullie niet lukt om die patronen te doorbreken, is het verstandig om een relatietherapeut in te schakelen. Als jullie verder geen actie ondernemen, lopen jullie namelijk het risico dat er een steeds grotere afstand tussen jullie ontstaat omdat de teleurstellingen, de pijn, het verdriet en het gemis aan de connectie met de ander zich gaan opstapelen.

Tijdens onze sessies ga(an) je/jullie onder andere aan de slag met de volgende vragen:

 1. Wat heb ik te leren van mijn geliefde?
 2. Hoe kan ik verantwoordelijkheid nemen voor mijn aandeel in de relatieproblemen?
 3. Hoe kan ik vanuit een gedeeld verlangen de verbinding met mijn geliefde herstellen?

Relatietherapie brengt jullie het volgende:

 • Jullie leren jezelf en elkaar beter kennen en begrijpen
 • Jullie bespreken en helen oude pijnen
 • Een ieder van jullie wordt zich bewust van het eigen aandeel in de relatieproblemen
 • Jullie krijgen inzicht in jullie relatiedynamieken
 • Jullie gaan de relatie verder vormgeven op basis van de gemeenschappelijk verlangens

Relatietherapie is geschikt voor mensen die zich herkennen in één of meerdere van de volgende kenmerken:

 • Jullie zijn moe van de terugkerende ruzies en problemen, het lukt niet meer om elkaar te vinden in de gezamenlijkheid
 • Jullie wensen de liefde en verbinding te herstellen maar weten niet hoe
 • Jullie willen op een prettige manier met elkaar communiceren of de communicatie verdiepen
 • Jullie hunkeren naar meer begrip, openheid en verbinding in de relatie
 • Een van de relatie wensen is de romantiek, sprankeling en intimiteit in jullie relatie terug te brengen
 • Jij bent/je geliefde is gesloten en vindt het moeilijk om je/zich kwetsbaar op te stellen
 • Jullie relatie is pril en jullie willen leren van vorige relaties om niet-helpende patronen te voorkomen
 • Jullie zijn dusdanig uit elkaar gegroeid, dat uit elkaar gaan de beste optie lijkt. De relatievraag is: hoe kunnen we op een vriendschappelijke en respectvolle manier uit elkaar gaan?
 • jullie relatie is fijn en jullie willen nieuwe manieren ontdekken om jullie verbinding te verdiepen en te versterken

Aanbod

Leer liefdevol de verbinding (met elkaar) te herstellen om jouw relatie te transformeren’

Normaal € 2.095,00

Nu voor € 1.895

of € 315,00 pm

(excl. 21% BTW)

Voor koppels (samen doorlopen)


Gedurende 6 maanden

17 sessies


Fase 1 – Verhelderen


Fase 2 – Verkennen


Fase 3 – Verwerken


Fase 4 – Versterken


Hoe werkt het?

Kennismaken

We starten met een (online) kennismaking om elkaar beter te leren kennen.

Voorbereidingsopdracht

Voorafgaand aan dit gesprek ontvang je een e-mail met een aantal vragen ter voorbereiding.

Opzet programma’s:

Fase 1: Verhelderen
Fase 2: Verkennen
Fase 3: Verwerken
Fase 4: Versterken

Tijdens het kennismakingsgesprek is voldoende ruimte om met mij te delen waar je tegenaan loopt en wat jouw behoeften en verlangens zijn. Daarnaast leer je meer over mijn werkwijze. En ontvang je meer informatie over de betalings- en algemene voorwaarden. Betaling in termijnen is mogelijk.

De sessies bestaan uit een combinatie van zowel online als offline.

Support:

 1. Tijdens het gehele traject kun je mij via WhatsApp bereiken want soms kun je tegen iets aanlopen dat mogelijk niet kan wachten tot de volgende sessie.
 2. Heb je na afronding van het traject (maximaal 1 jaar geldig) de behoefte om af en toe een praktische liefdesgerelateerde vraag te stellen? Dan kun je ook via WhatsApp contact met mij opnemen.

Testimonials

Dankzij de hulp van Ivete begrijpen we elkaar nu beter. We hebben geleerd hoe we het beste kunnen omgaan met onze verschillen en hebben we elkaar met vallen en opstaan weer gevonden. Het is de investering in je relatie meer dan waard’. Marja & Simon

Mijn man en ik zijn blij voor het traject met Ivete en we bevelen haar van harte aan. Zij heeft ons geholpen om de waarde van onze verschillen te zien, deze te gebruiken als kracht en zijn we een sterker team geworden’. Anna & Ray

Nog twijfels?

Onnodig veel relaties stranden omdat geliefden niet tijdig professionele hulp inschakelen om negatieve relatiepatronen te doorbreken. 

Misschien twijfel je over relatietherapie omdat je het ongemakkelijk vindt om (in bijzijn van je geliefde) over je gevoelens te praten. Of omdat je het raar vindt je diepste gevoelens met een vreemde te delen. 

Ik wil je graag op het hart drukken dat ik als relatietherapeut een vertrouwenspositie inneem. Dit betekent dat ik een open mind heb, je op je gemak laat voelen en jij je verhaal veilig met mij kunt delen.

Wil je de verbinding met jezelf én je geliefde herstellen? Aarzel niet langer en ontdek hoe ik jou verder kan helpen.

Ivete Brito Silva

Liefdes- en relatietherapeut

Heb je vragen of wil je advies?

 • +31(0)6 48 01 46 38
 • info@eenliefdevollerelatie.nl