Zo geef je je seks- en liefdesleven een oppepper

Wil jij tijdens het daten het vuur in jezelf aanwakkeren, weten hoe je je passionele zelf (terug) vindt en intens genieten van het daten ongeacht of het tot een relatie komt? Lees dan de vijf tips om je seks- en liefdesleven een oppepper te geven en geef aandacht aan de reflectievragen die ik je meegeef.

5 lessen uit de film en het gelijknamige boek: `How Stella got her groove back´

De film `How Stella Got Her Groove Back´, met Angela Bassett en Whoopi Goldberg, is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Terry McMillan, dat in 1996 werd gepubliceerd. Het boek vertelt het verhaal van Stella, een succesvolle Amerikaanse zakenvrouw en alleenstaande moeder van in de veertig, wiens leven bestaat uit hard werken en zorgen voor haar kind.

Stella´s vriendin, Delilah, moedigt haar aan de dagelijkse sleur te doorbreken en samen op een welverdiende vakantie te gaan naar Jamaica. Daar beleeft Stella een romantisch avontuur met een veel jongere Jamaicaanse man. Het boek en de film verkennen thema’s als liefde, leeftijdsverschil, zelfontdekking en nieuwe kansen.

1. Communicatie en openheid

Stella en haar prille geliefde praten heel open over hun verlangens en grenzen. Wil je nieuw leven inblazen in je seks- en liefdesleven, dan dien je bereid te zijn te communiceren over wat je leuk vindt, wat je graag zou willen proberen en wat je eventueel niet prettig vindt. Openheid schept vertrouwen en kan leiden tot een diepere emotionele en fysieke verbinding.

Hier dien je wel rekening te houden met het volgende: de meeste mannen drukken hun gevoel uit via seks. Dat is hun manier om verbinding te maken. De meeste vrouwen hebben eerst een gevoel van verbinding nodig om zich lichamelijk te kunnen geven

2. Werk aan je zelfvertrouwen en zelfzorg

Stella’s herwonnen zelfvertrouwen helpt haar haar angsten en twijfels te overwinnen en nieuw leven in te blazen in haar liefdes- en seksleven. Werk dus aan je zelfvertrouwen en zelfzorg. Wees je bewust van je sterke punten, waardeer jezelf, voel je goed in je eigen lichaam en wees trots op wie je bent. Het hebben van zelfvertrouwen werkt als een magneet en kan je helpen om een mooie connectie met een potentiële geliefde te maken. Als je lekker in je vel zit, zal dit niet alleen je eigen (levens)genot vergroten, maar ook bijdragen aan een gezellige sfeer in de slaapkamer.

3.  Wees avontuurlijk in en buiten de slaapkamer

Zoek het avontuur op. Kom uit je comfortzone en maak een mooie reis (eventueel alleen), ga een avondje flink stappen, of bezoek eens een kroeg die je niet eerder hebt bezocht. Pas toen Stella uit haar eigen omgeving stapte, ontstond er ruimte voor iets nieuws.

De band tussen Stella en haar prille liefde, Winston, groeit zowel in als buiten de slaapkamer. Dit komt doordat ze diepgaande gesprekken voeren, quality time samen doorbrengen en hun interesses met elkaar te delen. Ze investeren in emotionele intimiteit!

Hoe sterker de emotionele band tussen jou en je prille geliefde is, hoe intenser de fysieke connectie tussen jullie kan worden. Goede seks is niet iets dat alleen tussen de lakens start, maar een energie die zich gedurende de dag door kan opbouwen, doordat je je met elkaar verbindt en het spel van verlangen en erotiek speelt.

Probeer nieuwe dingen uit, verken je fantasieën en praat openlijk met je prille geliefde over wat jullie allebei opwindend vinden. Als je je avontuurlijk opstelt in en buiten de slaapkamer, kan dit een frisse en opwindende dimensie toevoegen aan het beter leren kennen van elkaar.

4. Soms vraagt de liefde om het nemen van risico’s

Stella´s liefdesverhaal toont aan dat het nemen van risico’s soms nodig is om persoonlijk geluk te bereiken. Stella besluit een risico te nemen door zich over te geven aan haar gevoelens voor haar veel jongere vakantieliefde, ondanks de potentiële uitdagingen die ze zou kunnen tegenkomen en ondanks de mogelijke vooroordelen van mensen uit haar omgeving.

5. Behoud een gezond evenwicht tussen werk en persoonlijk leven

Stella is jarenlang helemaal opgegaan in haar carrière en heeft hiermee haar liefdesleven verwaarloosd. Door haar liefdesaffaire op Jamaica werd ze uitgedaagd een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privé, om een gelukkig en vervuld leven te kunnen leiden. Het laat zien hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor selfcare en het cultiveren van relaties buiten het werk.

Daarnaast toont Stella´s liefdesverhaal ook de waarde van het ontvangen van steun vanuit je omgeving. Stella’s vrienden en familie steunen haar terwijl ze haar weg vindt in de liefde en in haar relatie met Winston.

Heb jij het gevoel dat je liefdesleven wat pit kan gebruiken, dan ben je niet de enige. Heel veel mensen vinden het lastig om hun passionele zelf te (her)vinden en hun liefdes- en seksleven een oppepper te geven. `How Stella got her groove back´, herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om je liefdes- en seksleven nieuw leven in te blazen.

Merk je aan jezelf dat je het lastig vindt om je écht open te stellen voor een potentiële geliefde? Doe dan nu de Hechtingsstijlentest. Deze test geeft je inzicht in jouw hechtingsstijl.  Jouw hechtingsstijl is van invloed op je partnerkeuze en legt onbewuste patronen bloot, die zich in je liefdesverhaal herhalen.

Wil je meer liefde in je leven ervaren? Of je relatie verbeteren of verdiepen? Ik help je graag. Neem contact op.